Pravila korištenja kolačića

Ova pravila korištenja kolačića objašnjavaju što su kolačići i kako ih mi koristimo. Trebate pročitati ova pravila kako bi razumjeli što su kolačići, kako ih koristimo, vrste kolačića npr., vrste informacija koje prikupljamo koristeći kolačiće i kako se te informacije koriste te kako možete kontrolirati postavke kolačića. Za više informacija o tome kako koristimo, spremamo i čuvamo Vaše osobne podatke sigurnima, pročitajte naša Pravila privatnosti.

Osobni podaci koji se prikpljaju na ovoj stranici nisu osobni podaci koje HIRO prikuplja o svojim članovima, a koje smo obvezni skupljati prema pozitivnim zakonima Republike Hrvatske. HIRO ne skuplja i uspoređuje podatke osoba koje posjećuju našu stranicu s podacima naših članova. Sve informacije o osobnim podacima koje se spominju u ovom tekstu nemaju veze s osobnim podacima članova.

U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu koju ste dali.

Više o nama pročitajte na stranici EOC, a podatke o osobnim podacima posjetitelja naših stranica pročitajte na stranici Pravila privatnosti.

Vaša privola vrijedi samo za stranicu: www.eoc.hr

Što su kolačići?

Kolačići su male datoteke s tekstom koji se koriste za spremanje male količine podataka. Kolačići se spremaju na Vašem uređaju kada se naša stranica učita u Vaš preglednik. Ovi kolačići nam pomažu da stranica funkcionira ispravno. Također nam pomažu da stranica bude sigurna, da imate bolje korisničko iskustvo, ali pomažu i nama da razumijemo na koji način naša stranica funkcionira te kako ju možemo unaprijediti.

Kako koristimo kolačića?

Kao i većina online stranica, naša web stranica koristi naše kolačiće i kolačiće trećih strana iz brojnih razloga. Naši kolačići su uglanom neophodni za web stranicu i ispravno funkcioniranje i oni ne skupljaju nikakve osobne podatke po kojima Vas se može identificirati.

Kolačići treći strana koji se koriste na ovoj stranici se koriste kako bi razumjeli funkcioniranje stranice, njezine performanse, kako Vi koristite stranicu održavajući ju sigurnim mjestom. Također kako bi Vam prikazali oglase koji su Vama relevantni i sveukupno nudeći Vam bolje i naprednije iskustvo i brže učitavanje kod sljedećih otvaranja.

Koje vrste kolačića koristimo ili možemo korisitit?

Neke od vrsta koje slijede ne koristimo trenutno, ali u trenutku kad ih počnemo korisiti, o tome ćete biti obavješteni. Ako date suglasnost za određenu vrstu kolačića, a mi počnemo koristiti neku drugu vrstu za koju Vi niste dali suglasnost, mi ih nećemo koristiti.

Osnovne:

Neki kolačići su neophodni z aosnovno funkcioniranje stranice, a s ciljem potpune funkcionalnosti stranice. Oni nam omogućuju održavanje korisničke sesije i sprječavaju moguće sigurnosne opasnosti. Oni ne spremaju osobne podatke. Npr. omogućuju Vam prijavu u sustav.

Statističke:

Ovi kolačići spremaju informacije poput broja posjeta, broju pojedinačnih posjetitelja, koje podstranice su posjetitelji otvorili, iszvor od kuda posjetitelji dolaze i slično. Ovi podaci nam pomažu kako bi razumjeli i analizirali koliko nam je uspješna web stranica i na koji način ju možemo unaprijediti.

Oglašavačke:

Naše stranice mogu prikazivati oglase. Ovi kolačići se koriste kako bi personalizirali oglase koji Vam se prikazuju. Ovi kolačići nam pomažu da pratimo uspješnost oglašivačkih kampanja.

Informacije koje se spremaju ovim kolačićima mogu koristiti i treće strane koje omogućuju oglase, a koji će Vam prikazivati oglase i na drugim stranicama.

Funkcionalne:

Ovi kolačići sadrže informacije za nenužne funkcije web stranice. Ove funkcije su npr. umetanje videa ili slika vanjskih servisa ili dijeljenje sadržaja na drugim stranicama i socijalnim mrežama.

Preferencijalne:

Ovi kolačići nam pomažu spremiti Vaše postavke i preferencije pregledavanja stranicekao npr. postavke jezika ili postavke pilagođenog pregleda stranice, a sve s ciljem boljeg korisničkog iskustva kod budućih posjeta stranice.

KolačićTipTrajanjeOpis
Nije pronađen nijedan zapis

Kako mogu kontrolirati postavke kolačića?

Kada odlučite promijeniti svoje postavke koristeći web sesiju, možete kliknuti na “Pravila korištenja kolačića” na dnu stranice.Ovo će Vam pokazati izbornik s opcijam i postavkama. Svoju privolu možete promijeniti ili u potpunosti povući.

Kao dodatak navedenom, različiti preglednici nude različite mogućnosti blokiranja i brisanja kolačića koje koristi stranica. Postavke preglednika možete urediti u Vašem pregledniku.

 

Skip to content
Europski obrazovni centar
Ulica Ivana Meštrovića 35, 10040 Zagreb
tel.+385 1 292 5400, fax.+385 1 292 5401
OIB:44392509003, registriran u Trgovačkom sudu u Zagrebu pod brojem MBS:081247898
IBAN:HR95 2402 006 1100 932 410 otvoren u Erste&Steiermärkische banci